Acasa / Despre noi

SC AMPEX SRL a fost inființată  în anul 1992 cu scopul recondiționării sau confecționării prin prelucrării mecanice a diferitelor piese pentru compresoare și motoare cu ardere internă. Profilul  atelierului a fost orientat către cerințele din comerț ,astfel am început cu proiectarea utilajelor și dispozitivelor necesare technologiei de fabricație ale cuzineților și ale lagărelor de alunecare. Fabricarea cuzineților unicate sau de serie mică, crează foarte multe probleme din punct de vedere al interschimbabilității și al materialului folosit, prin asigurarea acestora am reușit să asiguram  precizia indicata de  cataloagele de specialitate.

Având o experiență mai mult de un sfert de secol în acest domeniu, permitem să dăm sfaturi clienților în timpul consultării, în vedera alegerii materialului utilizat, de care depinde fiabilitatea lagărului de alunecare în funcție de încărcare și locul  de utilizare, pentru o satisfactie maxima a cerintelor.

În anul 2000 am definit o metodă de calcul, a cărui veridicitate a fost verificat cu ajutorul  programelor realizate în mediul Matcad, o metodă, care este aplicabilă și în faza de proiectare, pentru echilibrarea dinamică optimă a mecanismelor plane și spațilale.

După  anul 2005 am început fabricarea segmenților pentru sisteme hidraulice și pentru motoare cu ardere înternă.

În anul 2015 am proiectat și am brevetat un motor cu ardere internă cu pistoane rotative RO126051 B1 care, din lipsa de fonduri a rămas deocamdată doar pe hârtie